keskiviikko 20. toukokuuta 2009

Hoitoneuvottelua/puolison pohdintoja 10.

Tänään sit oli keskustelu Psykiatrin, erikoissairaanhoitajan ja omasellaisen kanssa + potilas ja minä. Ihan kivoja ihmisiä. Mutta yllättävää oli kaiketi se, että olin omin neuvoineni arvioimassa hoidon lähtökohtaa.

Totesin, että kun lähete oli Taysiin lähetetty, se oli käännetty potilasta näkemättä niemeen. Totesin myös, että mitäpä jos omalääkärin viesti olikin puutteellinen, että yleislääkäri oli muotoillut lausuntonsa trendikkäästi vain ja ainoastaan vain tukemaan Masennusta, mihin Taysin psykiatrisen edustajat reagoivat kuin todettuun sairauteen. Että mitäpä, jos alkuperäinen hypoteesi olisikin väärä, että eikö psykiatrian edustajien olisi ollut kohtuullista perehtyä potilaaseen - siksihän lähete erikoissairaanhoitoon lähetettiin? Mutta 'nuha- ja yskälääkärin' lähete oli riittävän vakuuttava potilaan diagnoosiksi - mihin näitä erikoistuneita yleensä tarvitaan? Oireitten perusteella voisin minäkin nettiä selailemalla diagnosoida trendikkään taudin. Totesin myös, että Freudin aikoina erityisesti naiset olivat heikkohermoisia, ja sairastivat Hysteriaa! Nyt sairastetaan Depressiota.

Olin mennyt viivan yli, mutta kohtalaisen maltillisesti Psykiatri asiaan suhtautui. Ainakin sen sain aikaan, että lähete EEG:hen ja aivojen sekä niskan seudun magneettikuvaukseen luvattiin - saapa sitten nähdä milloin...

Lääkeannosta senkun lisättiin: Ketipinoria lisättiin 50mg:sta 100mg:aan ja Mirtazapiiniannos annetaan illalla kerralla 60mg, kun kerroin potilaan kokevan itsensä voimattomaksi päiväsaikaan. Tenox kaiketi edelleen 20mg illalla.
Vaikuttaa tuhdilta iltapalalta, mutta kyllä lääkäri tietää.

Mitähän minä tarvitsisin; kuntosalilla kävin eilen kuukauteen. Mutta kylmä kossukin kelpaisi, jos olosuhteet sallisivat.

Huomenna pitäisi hakea potilas/vaimo kotikäynnille, päiväksi vain.

Voi helvetti!

1 kommentti:

Rauno Rasanen kirjoitti...

Magneettikuvaukset aivoista ja niskasta on hyvä juttu. Kuka niitä sitten osaakin oikein tulkita tällaisessa tapauksessa - siis depressio-oletuksesta lähtien.

Pyydä sinä omahoitaja sieltä sairaalasta itsellesi - ellei sulla jo ole - 30 ml:n lääkelaseja pari kappaletta. Sitä kossua varten meinaan. Ja teet sitten vain 20 ml:n huikkia kerrallaan - eli puolet ravintola-annoksesta - - ja otat niitä huikkia 'vain' lääkkeeksi. - - Mentaalihygieenisen imbalanssin (älä kysy, mitä se on) korjaamiseen, lihasjäykkyyteen ja jännitysoireisiin.